Uykunuzdan Önce Makyajınızdan Arının, Cilt Bakımınızı İhmal Etmeyin

gulay

New member
Uykunuzdan Önce Makyajınızdan Arının, Cilt Bakımınızı İhmal Etmeyin
Gündelik yaşamınızda sizin için önemli olan ve dışarı çıktığınızda onsuz yapamadığınız bir şeydir makyaj. Ancak makyajınız cildinizde ciddi bir tahriş yapar. Bu tahrişin önüne geçmek için onu düzenli olarak temizlemelisiniz. Muhtemelen gündelik hayatın, yapmak zorunda olduğunuz işinizin, belki de bakımlarından sorumlu olduğunuz çocuklarınızdan bir şekilde fırsat bulamıyorsunuz ve bu sizin makyajınızı temizlemenizin önüne geçiyor.
Ancak makyaja ayrılan zamanın birazını makyaj temizleme işine ayırmalısınız. Aksi takdirde cildinizde yıpranmalar, lekelenmeler, hatta buruşukluklar kaçınılmaz olacaktır.
Makyaj temizleme işini de gündelik hayatınızın rutinlerinden birisi haline getirerek tüm bu sorunlardan kurtulabilirsiniz.
Bol Su Tüketimi Cildinize Canlılık Kazandırır
Cilt sağlığınızı sağlama almak için her gün aksatmadan yapmanız gereken iki eylem var. Bu eylemler zorunluluk çatısı altında sizin canınızı sıkmasın. Herkesin yapmaktan memnun olduğu eylemler. En az 8 saat uyku ve günde 8 bardak su yani 2 litre su. Böylece cildiniz esnekliğinden hiçbir şey yitirmeyecektir. Sağlıklı bir cilde sahip olunca makyaj ihtiyacınızda gereksiz hale gelecektir.
Bunun yanında su ve uyku destekli içten yapılabilen güzellik sağlayıcı eylemleri, cilt maskesi ve cilt bakım kremleri ile de destekleyebilirsiniz.
Güzelliği tanımlayan en önemli keslime doğallıktır. Doğallığı sağlamak için ihtiyaçlarınız doğrultusunda yaşayın ve sağlığınızda önem verin. Bu sayede her haliniz ile güzel olacaksınız.
Cilt Bakım Ürünlerine Para Saçmak Beklentilerinizi Karşılamayacaktır
Düzenli bir şekilde cilt bakım ürünlerine para saçıyor ve cilt bakım ürünlerini gün içerisinde sık sık kullanıyorsanız, büyük bir yanlış içindesiniz. Bu yanlışı aşmanız için yapmanız gereken şey, cildinizin yapısını belirlemek ve cilt yapınızın ihtiyaçları doğrultusunda cilt bakım ürünleri edinmektir. Bu cilt bakım ürünleri ile uygun zamanda uygun aralıklar ile cildinize en büyük doğallık ve rahatlığı sağlayabilirsiniz.
Cilt bakım ürünlerinizi kullanmadan önce makyajınızı temizlemeyi ihmal etmeyin. Makyaj temizleme işleminde sabun yerine cildinizin ph değerine zarar vermeyen ürünler kullanmalısınız.
En önemlisi de mutlaka cildiniz için doğru nemlendiriciyi kullanmak. Eğer cildiniz yağlı bir cilt olarak tanımlanıyorsa su bazlı olarak tanımlanan nemlendiricileri kullanmalısınız. Bu uygulama sayesinde cildinizdeki yağ bezelerin oluşumunu önleyebilirsiniz.