Sırtta daralma ne demek ?

Baran

Global Mod
Global Mod
Srtta daralma (pleyopati) vucudun belirli bir bolgesinde olusan agr ve sksma hissi ile tanmlanr. Srtta daralmann en sk gorulen nedeni bel ve srt kaslarnn gucsuz olmas veya asr calsmasdr. Bu durum, kaslarn kaslma ve sksmasna neden olur. Srtta daralma, genellikle agr, sksma veya uyusma olarak belirtiler gosterebilir.

Nedenleri ve Risk Faktorleri

Srtta daralma, cogunlukla uc ana nedenle ortaya ckar. Bunlar; bel veya srt kaslarnn gucsuz olmas, asr calsmas veya kaslarn kendiliginden kaslmasdr. Ayrca, kalca ve bacaklarn uyumsuzlugu, uzun sure oturma, gucsuz karn kaslar, yuksek stres, sksan sinirler ve yanls egzersizler de srtta daralmaya neden olabilir.

Belirtileri

Srtta daralmann belirtileri, srtta agr, sksma veya uyusma olarak ortaya ckabilir. Agr genellikle srtta veya bel veya kalca bolgesinde hissedilir ve geceleri daha da siddetlenir. Agr, srt bolgesinden kollar veya bacaklara da yaylabilir. Baz insanlar da srt agrlarnn yan sra eklemlerinde veya kaslarnda sisme, uyusma veya titreme gibi belirtiler de deneyimleyebilirler.

Tedavi

Srtta daralma ile mucadele etmek icin, doktorunuz size cesitli tedavi secenekleri onerebilir. Bunlar arasnda; agr kesici ilaclar, fizik tedavi, istirahat veya egzersizler de bulunmaktadr. Doktorunuz, srtta daralma tedavisinde en uygun secenekleri size onerecektir.

Srtta daralma, cogu zaman kolayca tedavi edilir. Ancak, tedavinin basars cogunlukla kisinin tedaviye karar verdigi zamana bagldr. Srtta daralma belirtileri en aza indirgene kadar tedaviye devam etmek onemlidir. Ayrca, tekrarlayan srtta daralma olusumu halinde doktorunuzdan yardm almanz onerilir.