Mutfak düzeni için 3 pratik fikir

şermin

Member
Mutfak düzeni için 3 pratik fikir
Mutfak tertipi zahmetlidir. Mutfağınızın iyice bir toparlanıp tertiplenmeye mi ihtiyacı var? Birkaç teknikle bu işin üstesinden gelebilirsiniz.
Mutfağınızda neyin nerede bulunduğunu bulmakta zorlanıyorsanız, aradığınız şeye kvakaca ulaşamıyorsanız bir tertipden geçirmeniz gerek.

1.Bol çekmece kullanın
Akıllı bir depolama için en iyi çözüm çekmecelerdir. Mutfak acelegahınızın veya varsa ada ünitenizin altına bol bol çekmece yaptırarak çokdan depolama kısmı oluşturun. Çekmecelerde çoksı eşyanızı tertipli olarak muhafaza etme imkânı bulursunuz.
Farklı tasarımlarda çekmece benzerlerinden de faydalanabilirsiniz. Hasır sepet şekilinde raflar değişik bir alternatif olabilir.

2.Aksesuarlarınızı asın
Yatak odanızda eşyalarınızı asmak için kullandığınız duvar askılarına mutfağınızda yer verebilirsiniz. Bunlara çay fincanlarınızı asarak mutfağınızın duvarına hareket katabilirsiniz. Böylece dolabınızda ve raflarınızın üzerinde çokdan yer kazanmış olursunuz.

3.Bıçakları bir araya toplayın
Mutfakta her an ihtiyaç duyabildiğiniz bıçaklarınız elinizin altında olmalı. Bu sebeple onların bir seksiyonünü çekmecede tutmak yerine acelegahınızda bulundurun. Güvenli ve şık bir şekilde muhafaza etmek için bambu stand bıçaklarını kullanabilirsiniz. Duvara asılabilen bıçak tutgayeları ise yerden kazanmak isteyenler için en makul bir alternatif.