Msrt Nasıl Açılır ?

Erdurdu

Global Mod
Global Mod
Msrt Nedir ve Nasıl Açılır?

Msrt, Microsoft Safety Scanner'ın kısaltmasıdır. Bu, Windows bilgisayarınızda tarama yapmak ve kötü amaçlı yazılımları (virüsler, casus yazılımlar, kötü niyetli yazılımlar vb.) temizlemek için ücretsiz bir araçtır. Bu makalede, Msrt'yi nasıl indireceğinizi, kuracağınızı ve kullanacağınızı adım adım açıklayacağım.

Adım 1: Msrt'yi İndirme

İlk adım, Microsoft'un resmi web sitesinden Msrt'yi indirmektir. İnternet tarayıcınızı açın ve arama çubuğuna "Microsoft Safety Scanner indir" yazın. İlk sonuç genellikle doğrudur. Siteye gidin ve en son sürümü indirin. İndirme işlemi genellikle hızlıdır çünkü araç küçük boyutludur.

Adım 2: Msrt'yi Çalıştırma

İndirme tamamlandıktan sonra, dosyayı bulup çift tıklayarak çalıştırın. Başlamak için birkaç saniye sürebilir. Ardından, Microsoft Safety Scanner'ın ana ekranını göreceksiniz.

Adım 3: Kullanım Koşullarını Kabul Etme

Microsoft, aracı kullanmadan önce kullanıcıların bir dizi hüküm ve koşulu kabul etmelerini ister. Bu koşulları dikkatlice okuyun ve ardından "Kabul Et" veya benzeri bir seçeneği tıklayarak devam edin.

Adım 4: Tarama Türünü Seçme

Msrt, hızlı tarama, tam tarama veya özel tarama gibi farklı tarama seçenekleri sunar. Hangi tarama türünün sizin için uygun olduğuna karar verin ve onu seçin. Hızlı tarama, bilgisayarınızı hızlı bir şekilde taramak için iyidir, tam tarama ise daha derinlemesine bir tarama yapar.

Adım 5: Taramayı Başlatma

Tarama türünü seçtikten sonra, "Taramayı Başlat" veya benzeri bir düğmeyi tıklayarak taramayı başlatın. Bu noktada, Msrt bilgisayarınızı tarayacak ve tespit edilen kötü amaçlı yazılımları temizleyecektir. Bu işlem birkaç dakika veya daha uzun sürebilir, bu nedenle sabırlı olun.

Adım 6: Sonuçları İnceleme ve Temizlik

Tarama tamamlandığında, Msrt size bir sonuç raporu sunacaktır. Bu rapor, tespit edilen kötü amaçlı yazılımları ve bunların nasıl temizlendiğini içerir. Raporu dikkatlice inceleyin ve gerekiyorsa belirtilen adımları izleyerek bilgisayarınızı temizleyin.

Msrt, Windows bilgisayarlarınızı düzenli olarak tarayarak kötü amaçlı yazılımların tespit edilmesine ve temizlenmesine yardımcı olabilir. Bu adımları takip ederek, bilgisayarınızı güvende tutabilir ve sorunlar yaşamadan güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz.