Diwali 2024 | Jasmine Bhasin: Annem ve Aly ile kutlamayı sabırsızlıkla bekliyorum

şermin

Member
Yakın zamanda Pencap dilindeki Ardaas Sarbat De Bhale Di filminde rol alan aktris Jasmine Bhasin, “Benim için Diwali, kutlama, toplanma, lezzetli yemekler ve Tanrı'ya bolluk ve büyüme için şükretme zamanı anlamına geliyor” diyor.

Yasemin Bhasin

Kota, Rajasthan'da büyüyen ve şu anda Mumbai'de yaşayan Bhasin, Diwali'nin kendisine memleketini hatırlattığını ve nostaljiyi çağrıştırdığını söylüyor. “En güzel Diwali anılarım, ortak bir ailede büyüdüğüm Kota'daki evimden geliyor. Her yıl ailece tatile çıkmak, yeni kıyafetler giymek çok eğlenceliydi ve kutlamalarda herkes belli bir rol oynuyordu. Benim chacha'larım patakha'ları alacaktı. Pozitifliği ve kutlamayı birleştirmenin güzel bir yoluydu. Bu gerçekten özlediğim bir şey.”

Ayrıca Okuyun: Diwali 2024 | Nimrat Kaur: Diwali her zaman evde olmakla ilgiliydi

Bu yıl Bhasin'in planları özellikle önemli. “Festivalleri kutlamayı gerçekten çok seviyorum ve Diwali de en sevdiğim festivallerden biri. Annem Kota'dan Mumbai'ye gidiyor çünkü Diwali'de üzüldüğümü biliyor çünkü her şey aile ve arkadaşlarla ilgili” diyor ve ekliyor: “Geçen yıl.” “Her şeyi kaçırdım çünkü Londra'da Carry On Jattiye'yi filme almıştım ve evde değildi. Yine de harika ekibim Diwali'yi Londra'da benimle birlikte kutladı.”

Annesinin ziyaretiyle Jasmine, yakın arkadaşları ve ortağı Aly Goni ile bir Diwali yemeği düzenlemenin heyecanını yaşıyor. “Annem, arkadaşlarım ve Aly (Goni) dahil ailemle evde kutlamayı sabırsızlıkla bekliyorum.”

Ayrıca Okuyun: Diwali 2024 | Jibraan Khan “festivalin getirdiği pozitifliği sevdiğini” söyledi

Ona sektördeki Diwali partilerine katılmayı ve bunu sabırsızlıkla bekleyip beklemediğini sorunca Bhasin şöyle yanıtlıyor: “Biz (Aly ve Jasmine) uzun süredir birlikte olmamıza rağmen, seyahatlerim nedeniyle Diwali partilerine hiçbir zaman birlikte gitmedik. “Bu yıl tüm arkadaşlarımızın Diwali partilerine katılmayı ve hiçbir kutlamayı kaçırmamayı planlıyoruz” diyor ve ekliyor: “12 yıldır Mumbai'deyim ve neredeyse üç veya dört Diwali partisine katılmadım çünkü genellikle oradayım gitmek oldu. Az önce sosyal medyada fotoğraf ve Haberları gördüm ve orada olmayı dilerdim. Şanslıyım ki bu yıl buradayım ve partilerin internette göründüğü kadar eğlenceli olup olmadığını görmek beni heyecanlandırıyor.”

Kıyafetinden bahseden Bhasin, kesinlikle geleneksel kıyafetler giyeceğini söylüyor. “Diwali için en sevdiğim kıyafet genellikle ya sari ya da lehengadır. Lehenga ve sari giymeyi seviyorum ve kendimi bununla sınırlamaya çalışıyorum. Bu sene de buna devam edeceğim.”

Onun kalbine yakın olan belirli bir Diwali geleneği var mı? “Benim Diwali geleneğim, çocukluğumda en sevdiğim yemek olan besan ladoo'ları yapmaktır. Annem bunları Diwali sırasında evde yapardı” diye anımsıyor ve ekliyor: “Artık Kota'da olmadığımda eminim.” Bu geleneği sürdürmek için annem onları benim için yapmak üzere burada olacak. Şöyle ekliyor: “Çocukken diyasları aydınlatmayı ve onları evin çeşitli yerlerine yerleştirmeyi severdim. Nerede olursam olayım bunu asla özlemiyorum. Setteyken bile diyas'ları getirdiğimden ve onları aydınlattığımdan emin oluyorum.”

Yılın bu kadar yoğun bir döneminde iş ve kutlamalar arasında nasıl denge kurduğunu anlatan Bhasin, “işe öncelik verirken” aynı zamanda “ev ve aile sevgisini de geliştirdiğini” söylüyor. “Ailem ve arkadaşlarımla birlikte olma hissi beni mutlu ve olumlu kılıyor, bu da işime yön veriyor. Ne kadar meşgul olursam olayım mümkün olduğu kadar kutlama yapılması gerektiğine inanıyorum” diye bitiriyor.